Korets historie

Korets historie går tilbage til 1. marts 1991, da to ildsjæle, Anne Wraae og Bjarke Langkjær blev enige om, at der manglede et rytmisk kor i Hjørring.
I Sysseltidende, som var navnet på Sysseltingets egen avis, annoncerede man efter lokale interessegrupper, der kunne være med til at levendegøre byens musikhus. Her annoncerede Anne og Bjarke efter medlemmer til koret.

Annoncerne bar frugt, og det viste sig, at interessen for koret var stor. Da ca. 25 interesserede sangere mødte op 1. sangaften d. 19. marts 1991, var koret hermed startet med Anne Wraae som direktør og Bjarke Langkjær som dirigent og pianist. I løbet af et halvt år havde koret vokset sig stort og talte 63 medlemmer.
Kvindelist (et stort velkomstknus som goddag hilsen) gjorde at mændene pludselige var talrige i koret, der hurtigt fik kælenavnet ”Det kærlige Kor”.
Bjarke’s medrivende klaverspil, og korets entusiasme, gjorde at det hurtigt blev kendt som et underholdende og dygtigt kor, der adskillige gange blev inviteret til at deltage i arrangementer som  f.eks. Good Old Days. De første år var præget af swingmusikken med numre som, Be My Lifes Companion, Autumn Leaves og Trickle Trickle.

Ny dirigent
I 2004 besluttede korets daværende dirigent, Bjarke Langkjær, at stoppe, og Camilla Hyttel trådte til med kort varsel.
Camilla faldt hurtigt ind i korets rytme og efter en kort prøveperiode, var der enigehed om at fortsætte samarbejdet. Camilla der er uddannet på det rytmiske konsavatorie, har vist sig som en særdeles kompetent arvtager. Hun har formået at hæve korets tekniske niveau betragteligt. Det begyndte i det små  med at ændre på korets rutiner i bl.a. forbindelse med opvarmning.
Dette har i den grad styrket koret, så det i dag også synger acapella numre med stor sikkerhed.
Under Camilla har koret’s repetoire ændret sig i en mere populær retning, med numre af  bla. Beach Boys, ABBA, Peter Gabriel ,Coldplay og Leonard Cohen.

Rejser og events.
Der har også været tid til udenlandsrejser gennem årene.
Sysselkoret har været i Berlin, Sandefjord, Kristiansand, Beijing, Prag og  sidst en tur til Husum i nordtyskland i efteråret 2016.
På det indenrigske har koret samarbejdet med en del kor og orkestre.
Som et af højdepunkterne i den sammenhæng kan nævnes koncerten i 2011, med Jazz sangeren Miriam Mandipira og Klüvers Bigband, og adskillige nordjyske kor.
I efteråret 2015 havde Sysselkoret succes med at arrangere en workshop, med tidligere medlem af Basix, Morten Kjær som instruktør.
Det var en fantastisk oplevelse som vi delte med medlemmer fra andre nordjyske kor.
I foråret 2016 fejrede koret sit 25 års jubilæum med en festlig koncert hvor der var deltagelse af 6 lokale kor, der sammen med Sysselkoret gav prøver på deres repertoire.
14 januar 2017 deltog Sysselkoret i den officielle åbning af det nye Hjørring teater. Det var en fantastisk fest der for Sysselkorets vedkommende kulminerede i en koncert i teateret på selve åbningsaftenen. I marts brugte koret en lørdag, under ledelse af Henrik Birk Aaboe, til at indspille 4 af korets sange. Resultatet var meget fint og viste hvor meget koret har løftet sig rent sangteknisk.
Senere på året gentog vi succesen med Morten Kjær, der ligesom sidst var et tilløbsstykke for korsangere i Nordjylland.
2018 begyndte som sædvanligt med korweekend, hvor koret igen kom under Henrik Birk’s kyndige hånd. Denne gang med fire numre som han havde arrangeret. Disse numre blev vel modtaget og er blevet brugt flittigt året igennem. I juni havde koret besøg af koret Tunklang fra Larvik, og i september besøgte koret så Tunklang på trods af stormen Knud. Her blev vi mødt af en meget stor gæstfrihed der lover godt for eventuelt fremtidigt samarbejde.  

Koret i dag
Koret, der i dag tæller 53 medlemmer, har gennem tiden været fundamentet for mange personlige venskaber, og kendetegnende for koret i al almindelighed er, at fællesskabsfølelsen er høj, man bekymrer sig om hinanden og samværet er baseret på god stemning og positiv energi, hvorfor kendingsmelodien i starten var ”Side by Side”. Denne melodi er senere blevet afløst af ”Lean on Me”. Sangene udtrykker tilsammen det, koret står for:

Glæde, fællesskab og venskab

Medlemsantal og stemmefordeling

Koret tæller som sagt i dag 53 medlemmer fordelt på flg. stemmer:  

1.sopraner:        10 medlemmer
2.sopraner:        11 medlemmer
1.alter:               8 medlemmer
2.alter:               7 medlemmer
Tenorer:            10 medlemmer
Basser:               9 medlemmer

Vi synes at koret p.t. har en passende størrelse – derfor er der venteliste for at blive optaget.

Udskiftningen har i de senere år været meget lille.